iqbeauty

De geschiedenis van de herentrui in de twintigste eeuw

Geplaatst op

De herentrui heeft een lange en gevarieerde geschiedenis. Gedurende de 20e eeuw zijn er vele stijlen en trends gekomen en gegaan. In deze blog zullen we enkele van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis van de herentrui bespreken.

Truien voor heren rond 1900

Herentruien werden in de vroege jaren 1900 herentruien voornamelijk gemaakt van wol en waren ze vrij eenvoudig van ontwerp. Ze werden voornamelijk gedragen als onderdeel van werkkleding en waren meestal vrij dik en ruim. Tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog begon de trui echter populair te worden als een stijlvol en comfortabel kledingstuk voor mannen.

In de jaren twintig verandert de mode

In de jaren 20 werden truien steeds populairder en begon de mode te veranderen. Er werden meer stijlen geïntroduceerd, zoals coltruien en V-halzen. De truien werden ook gemaakt van lichtere materialen, zoals katoen en zijde. Tijdens deze periode werd de trui steeds meer gezien als een mode-accessoire en minder als een functioneel kledingstuk.

Trui als uniform voor soldaten

Truien werden in de jaren dertig steeds populairder als vrijetijdskleding en werden ze vaak gedragen op golfbanen en in sportclubs. Tijdens de Tweede Wereldoorlog droegen veel soldaten truien als onderdeel van hun uniform, wat bijdroeg aan de populariteit van de trui als kledingstuk voor mannen.

De trui wordt meer casual 

In de jaren 50 werden truien steeds meer gezien als een casual kledingstuk en werden ze vaak gedragen in combinatie met jeans. Er werden ook meer patronen en kleuren geïntroduceerd, waardoor truien een belangrijk onderdeel werden van de modetrends van de tijd.

Modcultuur beïnvloedt hoe men naar de trui kijkt

De modcultuur steekt in de in de jaren 60 de kop op en de trui werd steeds meer geassocieerd met de modcultuur en werden ze vaak gedragen in combinatie met strakke broeken en enkellaarzen. Tegen het einde van de jaren 60 werden truien ook gedragen als onderdeel van het uniform van de hippiebeweging.

Tien jaar later in de jaren 70 werd de trui geïntroduceerd als een kledingstuk voor het kantoor, vooral in de vorm van coltruien en truien met V-halzen. Deze trend zette zich voort in de jaren 80 en 90, toen truien steeds meer werden gezien als een belangrijk onderdeel van de zakelijke dresscode.

Er is een scala aan truien verkrijgbaar in hedendaagse winkels

Tegenwoordig zijn herentruien verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, van casual en comfortabel tot elegant en chique. Er zijn truien met ronde hals, V-halzen, coltruien en meer. Er zijn truien met patronen, kleuren en prints, en er zijn zelfs truien met ingebouwde technologie, zoals temperatuurregeling

Samenvatting

Kortom, de geschiedenis van de herentrui in de 20e eeuw is een verhaal van verandering en evolutie. Van eenvoudige, functionele kledingstukken tot mode-accessoires en zakelijke kleding, de trui heeft vele gedaantes aangenomen en zal naar alle waarschijnlijk

Leuke heren truien checken? Lees dan eens verder op sans-online.nl. Veel lees- en koopplezier. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van de verschillende beauty tips. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ iqbeauty .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden