iqbeauty

Wat te doen bij mondproblemen?

Geplaatst op

Je kunt bij tandproblemen naar een tandarts in Amsterdam Centrum komen. Studentist biedt preventieve behandelingen voor iedere klant. Een periodieke controle uitvoeren voorkomt in de meeste gevallen het ontstaan van mondproblemen. Deze behandelingen worden algemene tandheelkundige behandelingen genoemd. Dit zijn de behandelingen die het probleem of klacht aan het gebit oplost.

Algemene tandheelkundige behandelingen

Algemene tandheelkundige behandelingen zijn probleem- of klacht-oplossingen. De behandelingen die onder algemene tandheelkunde vallen zijn: gaatjes vullen, mondhygiëne, periodieke controle, wortelkanaalbehandeling en verstandskies trekken.

Gaatjes vullen

Binnen tandartspraktijken is gaatjes een van de meest voorkomende behandelingen. Tijdens een periodieke controle constateert de tandarts over het algemeen gaatjes. Na het ontdekken van de gaatjes, wil de tandarts in de meeste gevallen een vervolgafspraak maken. Dit is een afspraak om het gaatje te vullen. 

Mondhygiëne

Voor het zorgen voor mondhygiëne, is het poetsen van je tanden heel belangrijk. Het wordt aangeraden om je tanden minimaal 2 keer per dag te poetsen. Door het poetsen van je tanden verwijder je tandplak en vermijd je dat het omgezet wordt naar tandsteen.

Periodieke controle

Tijdens de periodieke controle voert de tandarts een algemene behandeling uit. De tandarts controleert je gebit of het nog gezond is. Indien er afwijkingen zijn, maakt de tandarts daar een melding van. Hierdoor weet de tandarts voor het volgende bezoek exact wat hij of zij had ontdekt. Zo houdt de tandarts de voortgang bij. De tandarts maakt je gebit schoon en haalt indien nodig tandstenen weg. Uiteindelijk geeft de tandarts een aantal tips aan de klant die hij of zij kan meenemen.

Wortelkanaalbehandeling

Als je te maken krijgt met een ontstoken wortel van je tand, dien je een wortelkanaalbehandeling aan te gaan. De tandarts zorgt tijdens de behandeling voor de verwijdering van het ontstoken weefsel. Na het verwijderen maakt de tandarts het wortelkanaal schoon, met vulling als afsluiting van de behandeling.

Verstandskies trekken

Verstandskies laten trekken kan soms nodig zijn. Bijvoorbeeld bij pijn is het verstandig om langs de tandarts te gaan. Je verstandskies heeft een kans om scheef te groeien. In zulke situaties moet de verstandskies worden verwijderd. Voordat je verstandskies getrokken wordt, krijg je een verdoving.

Cosmetische tandheelkundige behandelingen

Cosmetische behandelingen zijn bedoeld om je gebit mooier te maken. Dit gebeurt door middel van verschillende behandelingen en hulpmiddelen. Bij cosmetische tandheelkundige behandelingen kun je denken aan: tanden bleken, kroon- en brugbehandeling, orthodontie, implantaten en facings.

Gebitsproblemen

Bij gebitsproblemen is het verstandig om je tandarts hierover te informeren. Vervolgens kan je tandarts een afspraak maken om te kijken wat het probleem is. Dit noemen we een controle afspraak. Nadat het probleem is ontdekt, kan er een vervolgafspraak gemaakt worden. Tijdens de vervolgbehandeling wordt het probleem in veel gevallen opgelost.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van de verschillende beauty tips. Lees er meer over.

Contactgegevens

Via info @ iqbeauty .nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden